top of page

Ankara Fotomaraton 2023


(TBMM ikinci meclis binasından bir görünüm)

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Ankara Fotomaraton'da fotoğrafın üstatlarıyla bir arada bir kez daha jüri üyesi olarak yer almak gerçekten heyecan vericiydi.


17 Eylül sabahı katılımcılar 2. TBMM binasını bahçesinde toplandıktan ve kayıtlarını tamamladıktan sonra saat tam 12'.00'de yarışma başlamış oldu.


Tabii bu etkinliğin önemi bir yarışma olmasının ötesinde, gitgide hafife alınmaya meyletmiş fotoğraf kültürüne yaptığı katkıda ve insanlara, rekabetin eğlenceli ve eğitici tarafını gösteren, daha sık görmek istediğimiz etkinliklerden bir olmasında...


Çekilen fotoğraflarda hiçbir müdahaleye izin verilmeden, başkentin önemli tarihi ve turistik noktalarından geçen rotası ile katılımcıların bilgi dağarcığını genişleten ve teknolojinin nimetleri yanında görsel bakış açılarını kullanmaya teşvik eden kurallarıyla, dünyanın farklı ülkelerinde uzun yıllardır uygulanan ve oldukça da rağbet gören bir etkinlik fotomaraton.


Katılımcılar akşam 19.00'a kadar cep telefonu, tablet ve fotoğraf makineleri ile üç farklı durakta kendilerine sırayla açıklanan temalara uygun kareleri, kentin farklı yerlerinde gerçekleştirdikleri çekimlerle elde etmeye çalıştılar. Bu seferki fotomaraton duraklarının ilki TBMM'nin ikinci meclis binasının bahçesi; ikincisi Hacı Bayram Veli Çarşısı; üçüncüsü ise Ankara Kalesi'nin girişi oldu.


Toplanan fotoğraflardan kural ihlaline takılmayanlar arasından, jüri tarafından yaklaşık 3 saat süren toplantıda; 3 'dijital' 3 'cep' olmak üzere toplam 6 kategoride ödül ve sergilemeye değer görülen karelerin seçimi yapıldı.

Ödül töreni 26 Eylül akşamı saat 18.00'de, Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşti.



bottom of page